Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBA chorizo kolbász egy tradicionális, spanyol kolbász, amelyet sertéshúsból készítenek, és amelynek kellemesen csípős íze és jellegzetes illata van.
Hozzávalók 2 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomjuk. A paradicsomot és a kolbászt feldaraboljuk.
Serpenyőben átsütjük a kolbászokat, majd kiszedjük őket. A serpenyőben maradt kolbászzsíron aranybarnára pirítjuk a rákot, megszórjuk pár csipet őrölt gyömbérrel (ha használunk). Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot, majd a vajat. Kevergetve-dobálba megpirítjuk, átsütjük.
Hozzáadunk 1-2 teáskanál őrölt paprikát, ízlés szerint sót és feketeborsot. Felaprítjuk a friss bazsalikomot és rádobjuk a rákra. Ha használunk kapribogyót, akkor most tegyük bele.
Pirítóssal tálaljuk.
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB