Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBAjánlatunk egy finom cukkinit, padlizsánt és különféle színes paprikákat tartalmazó, palacsintában sült zöldséges fogás. Az előkészítése időt igényel, de bőven megéri a fáradtságot. Jó megoldás lehet arra, hogy zöldséget etessünk a válogatós gyerekekkel vagy felnőttekkel is. A kísérletező kedvűek sütőtököt is adhatnak hozzá.
Hozzávalók 4+ főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
Előkészítjük a zöldségeket. A cukkinit és a padlizsánt felszeleteljük, a hagymákat megtisztítjuk és finomra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, a húsát kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot és a bazsalikomot szintén szeletekre vágjuk.
Kiolajozunk egy hőálló sütőedényt, majd kibéleljük a palacsinták felével. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a zöldségeket külön-külön átsütjük benne, közben az ételízesítővel fűszerezzük őket. A megsült zöldségeket a sütőedénybe tett palacsintákra halmozzuk, majd befedjük őket a megmaradt palacsintával. A palacsinták tetejére tesszük a paradicsomot a bazsalikomot és ízlés szerint kevés oregánót, majd legvégül a reszelt sajtot. Az ételt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen elolvad a tetején.
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB