Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBFinom grillezett étel extra sok munka nélkül. Az eredmény szaftos, omlós és nagyon finom. Ha nem tudjuk 1 éjszakán át pácolni, legalább 2 órát pihentessük a húst a pácban.
Hozzávalók 5+ főre:
Elkészítése:
A csirkehúst megmossuk, megszárítjuk, majd feldaraboljuk (kb. 40 darabot igyekezzünk kihozni belőle). Tegyük az előkészített húst egy nagy tálba és öntsük rá a folyékony fűszerpácot. Keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe egy egész éjszakára.
Másnap felforrósítjuk a grillt vagy a sütő grillfokozatát (ezt a húst, ha van türelmünk, grillserpenyőben is kisüthetjük). A csirkefilét sonkába tekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, majd készre sütjük.
Fogyasszuk friss kenyérrel, salátával. Ha van maradék, töltsük tortillába vagy szeleteljük tésztasalátába.
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB