Receptek

Mézes-mustáros pácban érlelt grillezett lazac

A magos és csípős mustárok kiválóan alkalmasak pác készítésére.

Hozzávalók 4-6 bőséges adaghoz:

az ízesítéshez:

 

Elkészítése:

A lazacfilét megmossuk, megtisztítjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük.

Összeállítjuk a pácot. Egy tálban összekeverjük a mézet, a szójaszószt, a kétféle mustárt és a narancslevet. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd belenyomjuk a fokhagymagerezdeket is. Ismét alaposan összekeverjük.

A pácot a lazacfilékre öntjük és a hűtőben 1-2 órát pihentetjük.

A grillt felforrósítjuk és a lazacot mindkét oldalán kb. 4 percig grillezzük. Grillzöldségekkel tálaljuk.

 

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás