Tárkonyos raguleves
A ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
Mennyiség: 4-6 adag
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a céklát, hámozzuk meg és kockázzuk fel. Ezután főzzük puhára kb. 25-30 perc alatt bő, enyhén sós vízben. Ha elkészült, szűrjük le, és öblítsük át hideg vízzel, hogy gyorsabban lehűljön.
Amíg a cékla fő, a bébiuborkát karikázzuk fel, az almát pedig hámozás után vágjuk apró kockákra. Tegyük őket egy nagy tálba a céklával együtt. Az alma frissességet ad a salátának, az uborka pedig egy kellemes savanykás kontrasztot biztosít.
Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a csemege mustárt, a szárított fokhagymát, a kaprot, a borsot, a citromlevet és az almaecetet. Ízesítsük sóval, majd alaposan dolgozzuk össze, hogy krémes öntetet kapjunk.
Öntsük az öntetet a céklás keverékre, és keverjük össze, hogy minden hozzávalót bevonjon. Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha van rá időnk, egy éjszakán át is pihentethetjük.
Tálalás előtt még egyszer forgassuk át, és ha szeretnénk, egy kis extra kaporral megszórhatjuk a tetejét.
Jó étvágyat kívánunk!
A ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak.
TOVÁBBA savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBEz a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBB