Receptek

Majonézes céklasaláta

A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.

Mennyiség: 4-6 adag

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

Elkészítése:

Mossuk meg alaposan a céklát, hámozzuk meg és kockázzuk fel. Ezután főzzük puhára kb. 25-30 perc alatt bő, enyhén sós vízben. Ha elkészült, szűrjük le, és öblítsük át hideg vízzel, hogy gyorsabban lehűljön.

Amíg a cékla fő, a bébiuborkát karikázzuk fel, az almát pedig hámozás után vágjuk apró kockákra. Tegyük őket egy nagy tálba a céklával együtt. Az alma frissességet ad a salátának, az uborka pedig egy kellemes savanykás kontrasztot biztosít.

Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a csemege mustárt, a szárított fokhagymát, a kaprot, a borsot, a citromlevet és az almaecetet. Ízesítsük sóval, majd alaposan dolgozzuk össze, hogy krémes öntetet kapjunk.

Öntsük az öntetet a céklás keverékre, és keverjük össze, hogy minden hozzávalót bevonjon. Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha van rá időnk, egy éjszakán át is pihentethetjük.

Tálalás előtt még egyszer forgassuk át, és ha szeretnénk, egy kis extra kaporral megszórhatjuk a tetejét.

Jó étvágyat kívánunk!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás