Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
Mennyiség: 4-6 adag
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a céklát, hámozzuk meg és kockázzuk fel. Ezután főzzük puhára kb. 25-30 perc alatt bő, enyhén sós vízben. Ha elkészült, szűrjük le, és öblítsük át hideg vízzel, hogy gyorsabban lehűljön.
Amíg a cékla fő, a bébiuborkát karikázzuk fel, az almát pedig hámozás után vágjuk apró kockákra. Tegyük őket egy nagy tálba a céklával együtt. Az alma frissességet ad a salátának, az uborka pedig egy kellemes savanykás kontrasztot biztosít.
Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a csemege mustárt, a szárított fokhagymát, a kaprot, a borsot, a citromlevet és az almaecetet. Ízesítsük sóval, majd alaposan dolgozzuk össze, hogy krémes öntetet kapjunk.
Öntsük az öntetet a céklás keverékre, és keverjük össze, hogy minden hozzávalót bevonjon. Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha van rá időnk, egy éjszakán át is pihentethetjük.
Tálalás előtt még egyszer forgassuk át, és ha szeretnénk, egy kis extra kaporral megszórhatjuk a tetejét.
Jó étvágyat kívánunk!
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB