Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBB
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el? A végeredmény ugyanolyan gazdag és sajtos, mégis könnyedebb formában kanalazható – egy hideg estén vagy egy fárasztó nap után igazi lélekmelengető fogás válik belőle.
Mennyiség: 4 fő
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Kezdjük azzal, hogy a bacont apró kockákra vágjuk, és egy közepes serpenyőben pirítsuk meg saját zsírján, amíg szép aranybarnára és ropogósra sül. Ha elkészült, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Egy másik főzőedényben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az egy evőkanál lisztet, és készítsünk belőle világos rántást. Folyamatos keverés mellett fokozatosan öntsük fel a vízzel, hogy csomómentes maradjon. Amikor a rántás teljesen feloldódott, adjuk hozzá a két tyúkhúsleves-kockát, a szárított fokhagymát, a sót és a fekete borsot, majd forraljuk fel a levest közepes hőfokon, gyakori keverés mellett.
Amint felforrt, tegyük bele a tésztát, és főzzük addig, amíg majdnem teljesen megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt cheddar sajtot. Keverjük alaposan össze, majd lassú tűzön főzzük tovább pár percig, amíg a sajt teljesen felolvad.
Tálaláskor szórjuk bele a ropogósra sült bacont és megszórhatjuk egy kevés metélőhagymával is.
A végeredmény? Egy selymesen krémes, sajttal és baconnel megkoronázott leves, ami a klasszikus mac and cheese minden szerethető tulajdonságát magában hordozza. Ideális választás, ha valami egyszerűen elkészíthető, mégis különleges fogásra vágyunk.
Jó étvágyat hozzá!
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB