Receptek

Mac&cheese leves

A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el? A végeredmény ugyanolyan gazdag és sajtos, mégis könnyedebb formában kanalazható – egy hideg estén vagy egy fárasztó nap után igazi lélekmelengető fogás válik belőle.

Mennyiség: 4 fő

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

Elkészítése:

Kezdjük azzal, hogy a bacont apró kockákra vágjuk, és egy közepes serpenyőben pirítsuk meg saját zsírján, amíg szép aranybarnára és ropogósra sül. Ha elkészült, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

Egy másik főzőedényben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az egy evőkanál lisztet, és készítsünk belőle világos rántást. Folyamatos keverés mellett fokozatosan öntsük fel a vízzel, hogy csomómentes maradjon. Amikor a rántás teljesen feloldódott, adjuk hozzá a két tyúkhúsleves-kockát, a szárított fokhagymát, a sót és a fekete borsot, majd forraljuk fel a levest közepes hőfokon, gyakori keverés mellett.

Amint felforrt, tegyük bele a tésztát, és főzzük addig, amíg majdnem teljesen megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt cheddar sajtot. Keverjük alaposan össze, majd lassú tűzön főzzük tovább pár percig, amíg a sajt teljesen felolvad.

Tálaláskor szórjuk bele a ropogósra sült bacont és megszórhatjuk egy kevés metélőhagymával is.

A végeredmény? Egy selymesen krémes, sajttal és baconnel megkoronázott leves, ami a klasszikus mac and cheese minden szerethető tulajdonságát magában hordozza. Ideális választás, ha valami egyszerűen elkészíthető, mégis különleges fogásra vágyunk.

Jó étvágyat hozzá!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás