Receptek

Könnyű krémsajtos omlett

Az igazán finom reggelik kihagyhatatlan sztárja a tojás, de ha a mi fogásunkat készíted el, akkor friss kenyérrel ebédként és vacsoraként is kitűnő, finom és gyorsan elkészül!

Elkészítési idő: 15 perc.

Hozzávalók 2 főre:

az ízesítéshez:

a díszítéshez:

  • bazsalikom levelek

 

Elkészítése:

A tojásokat egy tálban feltörjük, sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, majd gépi vagy kézi habverővel könnyű, levegős szerkezetűre verjük fel.

Egy másik tálba tesszük a rukkolát, a csíkokra szelt szárított paradicsomot, pár cseppet a szárított paradicsom olajából, majd a krémsajtot és a kapribogyót (ha használunk). Borssal, szárított fokhagymával ízesítjük és jól összekeverjük, amíg krémes állagú lesz.

Adjuk a tejet is a tojáshoz és keverjük habosra.

Az omlettet serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán barnára sütjük.

A sajtos keveréket a megsült omlett közepére kenjük, majd az omlettet félbehajtjuk. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás