Majonézes céklasaláta
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBNagyon izgalmasan hangzik és finom is. Füstölt csirke, illatos gomba, friss spenót. Mi legyen ebéd vagy könnyű vacsora? Próbáld ki mindenképpen!
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
Főzzük puhára az árpagyöngyöt, majd szűrjük le.
Egy nagy és mély serpenyőben vagy wokban süssük össze az olajon a vékonyan felszeletelt hagymát, a feldarabolt fokhagymát és gombát. Sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük (a chilivel csak óvatosan) és a sütési idő végén 1-2 percre dobjuk hozzá a spenót leveleket is. Vegyük le a tűzről.
Keverjük össze a sült zöldségeket az árpagyönggyel és a csíkokra vágott csirkehússal. Adjuk hozzá az olajbogyókat, a kapribogyót és a feldarabolt szárított paradicsomot. Kóstoljunk és fűszerezzük, ha szükséges.
Tálalás előtt a tetejére morzsoljuk a feta sajtot és a friss zöldfűszerekkel díszítjük.
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBA ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak.
TOVÁBBA savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBB