Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBIgazi ünnepi finomságok! Földimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
Mennyiség: 12 golyó
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
A morzsához:
A golyókhoz:
Elkészítése:
Süssük a darabokra vágott sütőtököt 200 °C-on 40-60 percig, majd hagyjuk kihűlni.
A kekszet robotgépben vagy mozsárban törjük finomra. Tegyük keverőtálba a kekszet és apránként dolgozzuk hozzá a sütőtököt.
Gyúrjuk egybe a golyó többi hozzávalójával, és lefóliázva 30 percre tegyük a hűtőbe.
Pirítsuk meg a mogyorót és szezámmagot, majd a mogyorót törjük durvára.
Vegyük ki a masszát a hűtőből, formázzunk belőle közepes golyókat, majd forgassuk bele a mogyorótöretbe vagy a szezámmagba.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBZöldfűszeres pácolt hússzeletek frissítő mediterrán salátával: omlós hús szárított paradicsommal, fetával és bazsalikommal.
TOVÁBB