Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBIgazi ünnepi finomságok! Földimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
Mennyiség: 12 golyó
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
A morzsához:
A golyókhoz:
Elkészítése:
Süssük a darabokra vágott sütőtököt 200 °C-on 40-60 percig, majd hagyjuk kihűlni.
A kekszet robotgépben vagy mozsárban törjük finomra. Tegyük keverőtálba a kekszet és apránként dolgozzuk hozzá a sütőtököt.
Gyúrjuk egybe a golyó többi hozzávalójával, és lefóliázva 30 percre tegyük a hűtőbe.
Pirítsuk meg a mogyorót és szezámmagot, majd a mogyorót törjük durvára.
Vegyük ki a masszát a hűtőből, formázzunk belőle közepes golyókat, majd forgassuk bele a mogyorótöretbe vagy a szezámmagba.
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB