Receptek

Kekszes mézeskalács golyók

Igazi ünnepi finomságok! Földimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.

Mennyiség: 12 golyó

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

A morzsához:

  • 50 g (sós) földimogyoró
  • 50 g vegyes fekete-fehér szezámmag

A golyókhoz:

  • 100 g hámozott sütőtök
  • 350 g morzsolt vajas keksz
  • 1 db bio vagy kezeletlen héjú narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál narancsszörp
  • 20 g barna cukor
  • 10 g Ízmester mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 evőkanál baracklekvár

Elkészítése:

Süssük a darabokra vágott sütőtököt 200 °C-on 40-60 percig, majd hagyjuk kihűlni.

A kekszet robotgépben vagy mozsárban törjük finomra. Tegyük keverőtálba a kekszet és apránként dolgozzuk hozzá a sütőtököt.

Gyúrjuk egybe a golyó többi hozzávalójával, és lefóliázva 30 percre tegyük a hűtőbe.

Pirítsuk meg a mogyorót és szezámmagot, majd a mogyorót törjük durvára.

Vegyük ki a masszát a hűtőből, formázzunk belőle közepes golyókat, majd forgassuk bele a mogyorótöretbe vagy a szezámmagba.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás