Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEzt a fogást friss bébispenótból készítsük el, mert úgy lesz a legfinomabb. A különlegesebb ízekről a kecskesajt és a dió gondoskodik.
Hozzávalók 3-4 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A spenótot megmossuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát kockára, a fokhagymát szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A diót nagyobb darabokra vágjuk, és szárazon serpenyőben átpirítjuk. A kecskesajtot lereszeljük vagy összemorzsoljuk. Megmossuk, megszárítjuk és feldaraboljuk a metélőhagymát.
Egy nagy lábosban felolvasztjuk a vajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és a burgonyát. Pár perc múlva hozzáadjuk az alaplevet is. Miután a burgonya megpuhult, krémesre turmixoljuk a levest, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tisztított vajat. A levest ételízesítővel és chilivel fűszerezzük.
Tálalásnál megszórjuk a pirított dióval, metélőhagymával és a morzsolt kecskesajttal.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB