Receptek

Juhsajtos spenótkrémleves

Ezt a fogást friss bébispenótból készítsük el, mert úgy lesz a legfinomabb. A különlegesebb ízekről a kecskesajt és a dió gondoskodik.

Hozzávalók 3-4 főre:

  • ½ kg friss spenót
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szem krumpli
  • 1 liter Lacikonyha tyúkhúsleves alaplé
  • 200 ml 30%-os tejszín
  • 200 g kecskesajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 bögre dió
  • 1 csomó metélőhagyma
  • 2 evőkanál tisztított vaj

az ízesítéshez:

Elkészítése:

A spenótot megmossuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát kockára, a fokhagymát szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A diót nagyobb darabokra vágjuk, és szárazon serpenyőben átpirítjuk. A kecskesajtot lereszeljük vagy összemorzsoljuk. Megmossuk, megszárítjuk és feldaraboljuk a metélőhagymát.

Egy nagy lábosban felolvasztjuk a vajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és a burgonyát. Pár perc múlva hozzáadjuk az alaplevet is. Miután a burgonya megpuhult, krémesre turmixoljuk a levest, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tisztított vajat. A levest ételízesítővel és chilivel fűszerezzük.

Tálalásnál megszórjuk a pirított dióval, metélőhagymával és a morzsolt kecskesajttal.

 

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás