Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBEzt a fogást friss bébispenótból készítsük el, mert úgy lesz a legfinomabb. A különlegesebb ízekről a kecskesajt és a dió gondoskodik.
Hozzávalók 3-4 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A spenótot megmossuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát kockára, a fokhagymát szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A diót nagyobb darabokra vágjuk, és szárazon serpenyőben átpirítjuk. A kecskesajtot lereszeljük vagy összemorzsoljuk. Megmossuk, megszárítjuk és feldaraboljuk a metélőhagymát.
Egy nagy lábosban felolvasztjuk a vajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és a burgonyát. Pár perc múlva hozzáadjuk az alaplevet is. Miután a burgonya megpuhult, krémesre turmixoljuk a levest, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tisztított vajat. A levest ételízesítővel és chilivel fűszerezzük.
Tálalásnál megszórjuk a pirított dióval, metélőhagymával és a morzsolt kecskesajttal.
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB