Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBB
Ezt a fogást friss bébispenótból készítsük el, mert úgy lesz a legfinomabb. A különlegesebb ízekről a kecskesajt és a dió gondoskodik.
Hozzávalók 3-4 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A spenótot megmossuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát kockára, a fokhagymát szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A diót nagyobb darabokra vágjuk, és szárazon serpenyőben átpirítjuk. A kecskesajtot lereszeljük vagy összemorzsoljuk. Megmossuk, megszárítjuk és feldaraboljuk a metélőhagymát.
Egy nagy lábosban felolvasztjuk a vajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és a burgonyát. Pár perc múlva hozzáadjuk az alaplevet is. Miután a burgonya megpuhult, krémesre turmixoljuk a levest, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tisztított vajat. A levest ételízesítővel és chilivel fűszerezzük.
Tálalásnál megszórjuk a pirított dióval, metélőhagymával és a morzsolt kecskesajttal.
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB