Kekszes mézeskalács golyók
Földimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBBHoztunk 3 ötletet szendvicskrémekhez. Egy szárított paradicsomosat, egy olajbogyós-kapribogyósat és egy igazán vad összeállítást: céklás-sajtosat. Kenjük pirítósra, szendvicskenyérre, tortillára, mártogassunk bele zöldségeket.
Hozzávalók:
a szárított paradicsomos krémhez:
az olajbogyós-kapribogyós krémhez:
a céklás-sajtos krémhez:
Elkészítése:
A szárított paradicsomos kencéhez krémesre turmixoljuk a hozzávalókat, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Az olajbogyós-kapribogyós variáns esetében serpenyőben szárazon megpirítjuk a mandulapelyheket. Krémesre mixeljük a többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük és tálalásnál megszórjuk a pirított mandulapehellyel.
A céklás ízű krémhez pirítsuk meg a napraforgómagokat. Mixeljük krémesre a többi hozzávalót, majd ízlés szerint sózzuk. A kész krémet díszítsük magvakkal.
Földimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBBZöldfűszeres pácolt hússzeletek frissítő mediterrán salátával: omlós hús szárított paradicsommal, fetával és bazsalikommal.
TOVÁBBFrancia hagymakrémleves póréhagymával és fehérborral, amely egyszerre könnyed és ínycsiklandóan aromás, tökéletes téli leves.
TOVÁBB