Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBHogyan használjuk fel a reszelt tormát nem megszokott módon? Íme egyszerű receptünk, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Remek módja még a húsvét után is a maradék torma felhasználására.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy lábosban olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott hagymákat, a fokhagymákat és a felszeletelt póréhagymákat, és pároljuk üvegesre. A krumplit és petrezselyemgyökeret megpucoljuk, felkockázzuk és az alaplével együtt hozzáadjuk a hagymás keverékhez. A zöldségeket puhára főzzük.
A levest levesszük a tűzről, és óvatosan leturmixoljuk. Alaposan elkeverjük benne a tejszínt, a krémsajtot és a reszelt tormát. Ezen a ponton ízlésünk szerint tehetünk bele több tormát is, attól függően, hogy mennyire pikáns ízvilágúnak szeretnénk a levest.
A tojásokat felkockázzuk, a petrezselymet finomra szeleteljük, és hozzáadjuk a leveshez. Ha használunk kapribogyót, akkor most tegyük bele.
Ha szeretnénk felhasználni a szalonnát vagy sonkát, akkor ezt a két alapanyagot csíkokra vágjuk és sütőben vagy serpenyőben chips állagúra sütjük.
Az illatos tormakrémlevest ízlés szerint a sonka chips-szel, félbevágott főtt tojásokkal vagy csírával tálaljuk.
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB