Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBRendkívül mutatós édesség, amit a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk.
Hozzávalók 10 darabhoz:
a tésztához:
a krémsajtos mázhoz:
a díszítéshez:
Elkészítése:
A tejet picit melegítsük fel (ne forraljuk fel), majd keverjük bele a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel. A vajat megolvasztjuk, majd egyenként hozzádolgozunk 2 tojást. Hozzáadjuk az élesztős tejet. Ettől a ponttól fogva, ha van robotgépünk, dolgozzunk azzal. Adagoljuk a vajas tejhez kis adagokban a lisztet. Gyúrjuk át az összeállt tésztát kézzel is, majd tegyük át egy kiolajozott tálba, fedjük le konyharuhával és pihentessük kb. 45 percet, amíg duplájára kell.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztából 20 kisebb gombócot szaggatunk ki. Mindegyik gombócból rudat formázunk. Két tésztarudat összenyomunk a két végén és kis fészket formázunk belőle oly módon, hogy fonatot készítünk belőle. Az összenyomott részt megpróbálhatjuk alulra hajtani, így szebb lesz a végeredmény. Csináljunk minden rúdból ilyen módon fonatokat, mini kalácskákat.
A kalácskákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A maradék tojást enyhén felverjük, és megkenjük vele a kalácskákat. 15 percig sütjük őket, vagy amíg enyhén megbarnulnak. Kihűtjük őket.
A mázhoz keverjük ki robotgépben vagy kézzel a vajat a krémsajttal. Legyen sima és levegős. Óvatosan adagoljuk hozzá több részletben a porcukrot és az ételszínezéket. Keverjük ki egyenletesre.
A mázat a kihűlt kalácskákra kenjük és a csokitojásokkal és a szórócukorral díszítjük.
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB