Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBEzt a fogást ehetjük önmagában vagy használhatjuk zöldségfélékhez töltelékként.
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítése:
A füstölt húst kis kockákra vágjuk, az újhagymát megmossuk és felszeleteljük.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az újhagymákat, majd 1-2 perc elteltével a húst és kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a sót, és tovább pirítjuk. Félretesszük.
Egy nagy keverőtálba öntjük a tejszínt és hozzáütjük a tojásokat. A masszát alaposan összekeverjük. Felkockázzuk a zsemléket, és a fűszeres hússal hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
Kikenünk egy magasabb falú sütőformát vajjal, ebbe öntjük a kész húsos masszát. A tetejét elegyengetjük, majd 180 °C-on 1 órát sütjük. Tálalhatjuk hidegen és melegen is. Tavaszi salátát vagy újburgonyás köretet javasolunk mellé.
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB