Holstein szelet
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBNem éppen egy könnyű étel, de nagyon sokan szeretik a tepertőt. Hidegebb napokon kifejezetten keresett és kedvelt étel. Hússal töltött, főtt burgonyával készített gombóc kísérőjeként javasoljuk. Tartalmas fogás a hagyományos konyha kedvelőinek.
Hozzávalók 4-6 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A hagymákat meghámozzuk és finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk. A metélőhagymát felaprítjuk, és tálalásig félretesszük. A hagymákat és a fokhagymát aranybarnára pirítjuk a libazsírban, majd hozzáadjuk a liszttel finoman megszórt csirkemájat és megsütjük.
A marhahúst a sült hagymás májjal együtt ledaráljuk – ha nedves lenne, akkor a felesleges vizet lecsepegtetjük. A tölteléket ételízesítővel fűszerezzük.
A főtt burgonyát meghámozzuk, majd burgonyanyomón átpréseljük (esetleg lereszeljük). Az átnyomott burgonyát egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a nyers reszelt burgonyát, a tojást és fokozatosan annyi lisztet, amennyit felvesz. Közben ételízesítővel és borssal fűszerezzük, és alaposan összegyúrjuk a tésztát.
Nedves kézzel kisebb adagokat szaggatunk ki a tésztából, amelyeknek a közepébe az ujjainkkal mélyedést nyomunk, és beleteszünk valamennyit a húsos töltelékből, majd azt körben a tésztával befedjük és gusztusos gombócokat formázunk.
Egy nagy lábasban vizet forralunk. A vizet megsózzuk, majd a gombócokat újraforrástól számított kb. 5 percig főzzük.
A megfőtt és leszűrt gombócokat a metélőhagymával és az átmelegített tepertővel tálaljuk.
Ez a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBB