Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBNem éppen egy könnyű étel, de nagyon sokan szeretik a tepertőt. Hidegebb napokon kifejezetten keresett és kedvelt étel. Hússal töltött, főtt burgonyával készített gombóc kísérőjeként javasoljuk. Tartalmas fogás a hagyományos konyha kedvelőinek.
Hozzávalók 4-6 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A hagymákat meghámozzuk és finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk. A metélőhagymát felaprítjuk, és tálalásig félretesszük. A hagymákat és a fokhagymát aranybarnára pirítjuk a libazsírban, majd hozzáadjuk a liszttel finoman megszórt csirkemájat és megsütjük.
A marhahúst a sült hagymás májjal együtt ledaráljuk – ha nedves lenne, akkor a felesleges vizet lecsepegtetjük. A tölteléket ételízesítővel fűszerezzük.
A főtt burgonyát meghámozzuk, majd burgonyanyomón átpréseljük (esetleg lereszeljük). Az átnyomott burgonyát egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a nyers reszelt burgonyát, a tojást és fokozatosan annyi lisztet, amennyit felvesz. Közben ételízesítővel és borssal fűszerezzük, és alaposan összegyúrjuk a tésztát.
Nedves kézzel kisebb adagokat szaggatunk ki a tésztából, amelyeknek a közepébe az ujjainkkal mélyedést nyomunk, és beleteszünk valamennyit a húsos töltelékből, majd azt körben a tésztával befedjük és gusztusos gombócokat formázunk.
Egy nagy lábasban vizet forralunk. A vizet megsózzuk, majd a gombócokat újraforrástól számított kb. 5 percig főzzük.
A megfőtt és leszűrt gombócokat a metélőhagymával és az átmelegített tepertővel tálaljuk.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB