Korhelyleves
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBNagyon könnyű elkészíteni, cserébe nagyon finom és laktató is ez a rakott makaróni fogás. Ideális esetben vargányával készítjük, de más gombával is ízletes. Garantáltan hamar elfogy. Ideális vacsorához vagy akár könnyű munkahelyi ebédhez, mert jól bírja, ha egy-két napot a hűtőben tölt.
Hozzávalók 5-6 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A húst egy tálba tesszük és hozzáadjuk az ételízesítőt, a mustárt, a 3 gerezd összenyomott fokhagymát és az olajat, majd alaposan összekeverjük. A húst egy serpenyőben folyamatosan kevergetve alaposan átsütjük.
A hagymát, a cukkinit, a fokhagymát és a gombát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A szárított paradicsomot felcsíkozzuk.
A tésztát megfőzzük.
Egy kevés vajon átsütjük egy másik serpenyőben a cukkinit, a hagymát, a fokhagymát és a gombát (külön-külön is átsüthetjük őket, csak a végén ismét tegyük bele a serpenyőbe az összes zöldséget). Öntsük fel az alaplével, majd adjuk hozzá a tejszínt, a csíkokra vágott paradicsomot és fűszerezzük az ételízesítővel. Főzzük pár percig. majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a húst és a tésztát, keverjük össze, majd öntsük át az ételt egy kivajazott hőálló sütőedénybe. Szórjuk a tetejére a sajtot, és süssük ezt a fogást 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig, amíg a sajt szépen elolvad a tetején.
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBEz a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBB