Marhapörkölt
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBÍzletes húsgombócleves kaporral és majorannával - tartalmas, ízgazdag fogás, amely tökéletes választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A darált sertéslapockát egy nagy tálban alaposan összekeverjük a tojással és az ételízesítővel. Ezután hozzáadjuk a búzadarát, és alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszát kapjunk.
A zöldségeket megtisztítjuk. A burgonyát kis kockákra vágjuk, a sárgarépát és a paszternákot pedig lereszeljük.
A darált húsos keverékből kisebb golyókat formázunk, egyenletes méretűre, hogy egyformán főjenek meg.
Egy nagy lábosban vizet vagy zöldséglevesalaplevet forralunk. Amikor felforrt, beletesszük a húsgolyókat és a burgonyakockákat. Mérsékelt lángon főzzük körülbelül 20 percig.
A főzési idő végén a leveshez adjuk a reszelt sárgarépát, paszternákot, majorannát és az olasz fűszerkeveréket. Még néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
A levest levesszük a tűzről, majd óvatosan hozzákeverjük a tejfölt és a frissen aprított kaprot.
Szaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBBSzaftos, fűszeres csirkés egytálétel, melyet a szárított paradicsom és a fűszerpaprika tesz igazán különlegessé és karakteressé.
TOVÁBBEbben a receptben négyféle sajtot kombinálunk szárított paradicsommal és egy kis tormával, hogy minden falat krémes, olvadt és kicsit pikáns legyen.
TOVÁBB