Receptek

Hideg uborkaleves

Krémes és nagyon finom! A forró nyári napok ideális könnyű fogása, amit főzni sem kell. Friss bagettel könnyű ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók 2 főre:

  • 3 friss uborka
  • 4 kovászos uborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej fehérhagyma
  • 500 g sűrű joghurt
  • 1 csésze kefír
  • 1 csésze tyúkhúsleves alaplé (lehűtve)
  • 200 g fetasajt
  • 1 köteg friss kapor

az ízesítéshez:

díszítéshez:

  • kovászos uborka-szeletek

 

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, majd felkarikázzuk. A fokhagymát és a fehérhagymát megtisztítjuk. A hagymákat lereszeljük. Félreteszünk 2 kovászos uborkát díszítéshez, a többit felkarikázzuk. A kaprot megmossuk, megszárítjuk és felaprítjuk.

Az előkészített zöldségeket a joghurttal, a kefírrel és az alaplével együtt leturmixoljuk. Ízlés szerint ételízesítővel és egy kevés őrölt chilivel, valamint a kapor felével ízesítjük. A levest tálalás előtt jól behűtjük (legalább 1 órán át).

Tálalásnál a hideg uborkakrémleves tetejét felkarikázott kovászos uborkával, kaporral, valamint morzsolt fetasajttal ízesítjük.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás