Receptek

Heringtatár

A közelgő Karácsonyi Ünnepekhez ajánlunk egy látványos és finom előételt. Titka, hogy a hozzávalókat egy kis forma segítségével rétegezve tálaljuk. Az összeállítása egyébként rendkívül egyszerű.

 Hozzávalók 4 főre előételként:

  •  4 darab heringfilé
  • 3-4 szelet kenyér (rozs vagy barna kenyér a legjobb)
  • 1-2 db savanyú uborka
  • 1 db lilahagyma
  • 2 darab keményre főtt tojás
  • 1-2 szál friss petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál Ízmester francia mustár
  • 1 teáskanál snidling
  • 6-8 db pácolt vargánya (vagy más pácolt erdei gomba)
  • 1-2 szál friss kapor
  • 3-4 kis kanál olívaolaj
  • Ízmester őrölt fehérbors

a díszítéshez:

  • lilahagyma
  • kapribogyó
  • olívabogyó
  • friss zöldsaláta

 

Elkészítése:

Az étel elkészítése során minden hozzávalót nagyon apróra vágunk. Először felaprítjuk a heringfiléket, a savanyú uborkát, a lilahagymát, a pácolt vargányát. Őrölt borssal, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a snidlinget, a francia mustárt és a felaprított friss kaprot. Keverjük jól össze.

Apróra vágjuk a főtt tojásokat, és kikeverjük sóval, borssal, kevés finomra vágott friss petrezselyemmel.

A kenyérszeletekből egy forma segítségével kerek szeleteket vágunk ki. Külön tányérokra tesszük a kenyérszeleteket, és az előételt így a tányéron állítjuk össze. A kenyérre helyezzük a formát, és ráhalmozunk a heringes keverékből, majd rétegezve a tojásból. Miután mind a négy adagot elkészítettük, csorgassunk mindegyikre egy kevés olajat.

A kész előételt tovább díszíthetjük salátalevelekkel (pl. madársalátával), aprított kapribogyóval, olívabogyóval, lilahagymával, és ha maradt a keverékből, akkor azt is felhasználhatjuk. Tegyünk a díszítő finomságokból kis kanálnyi halmokat a tányérra.

Jó étvágyat!

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás