Füstölt lazacos, spenótos falatkák
TOVÁBB
Ha sörben esetleg boros mártásban előre kissé átfőzzük a grillkolbászokat, akkor az lerövidíti a grillezési időt és fantasztikus ízeket ad az ételnek. Nagyon finom mustárral elkészítve. Az ízeket kiválóan változtathatod aszerint, hogy milyen csípőségű mustárt használsz a recepthez.
Hogyan készítsd el?
Szükséged lesz egy alumíniumtálcára, ha csak a grillt használod, vagy egy serpenyőre, ha jó a tűzhely is az előkészítéshez. Vegyél 1 nagy zacskó savanyú káposztát és 1 üveg jó minőségű sört, esetleg tyúkhús-alaplevet, ha nem kívánsz alkohollal dolgozni. Kell még só és fűszerek (babérlevél, őrölt kömény, feketebors stb.) és Ízmester mustár. ?
Tedd a káposztát, 1-2 evőkanál mustárral a tálcába vagy a serpenyőbe, öntsd fel a sörrel és sózd, fűszerezd ízlésed szerint, kicsit keverd össze. Rakd bele a kisütni való kolbászokat is - pl. bajor kolbászkákat (600-800 g), majd kezd el a tűzhelyen vagy a grillen felmelegíteni. Ha a folyadék már jól felmelegedett (de ne forrald), akkor párold lassan kb. 20-25 percig - időnként forgasd is meg a kolbászokat.
Vedd le a tűzről/ grillről, szedd ki a kolbászokat és külön pár perc alatt süsd át őket a grillen is. Kész is!
Tálald a párolt káposztával, mustárral és friss kenyérrel.
Receptünk savanyú káposztával készül, de elkészítheted más zöldségekkel is: szeletelt hagymával, kaliforniai paprikával stb és olaszos zöldfűszereket is keverhetsz hozzá. Ha más zöldségeket használsz, akkor érdemes erősebben sózni.