Receptek

Grillezett zöldségek fokhagymás-joghurtos mártogatóssal

A finom grillezett zöldségek a krémes mártással együtt akár főfogásként is megállják a helyüket, de köretként is pompásak.

Hozzávalók 1-2 főre:

  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 1 piros húsú kaliforniai paprika
  • 1 sárga húsú kaliforniai paprika
  • 1 fej hagyma

a páchoz:

a joghurtos-fokhagymás mártogatóshoz:

  • 200 ml sűrű (zsíros) joghurt
  • 1 kis csomó snidling
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma

ízesítéshez: tengeri só, Ízmester chili cayenne

 

Elkészítése:

A mártáshoz a hagymákat és snidlinget finomra vágjuk, összekeverjük a joghurttal és ízlés szerint fűszerezzük. Tálalásig hűtőbe tesszük.

A pác hozzávalóit összekeverjük, a fokhagymát fokhagyma-présen keresztül tesszük a keverékbe.

A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük, bekenjük a páccal és ideális esetben legalább 30 percet pihentetjük, majd forró grillen készre sütjük.

A grillezett zöldségeket melegen a hideg joghurtos mártogatóssal kínáljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás