Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBPróbálja ki ezt a finom és egyszerű grill receptet, és biztosan az egyik kedvence lesz. Ehhez a recepthez inkább kisebb, vagy közepes méretű gombákat válogassunk. Tálaljuk paradicsomsalátával.
Hozzávalók:
A gombához:
A salátához:
Ízesítéshez:
Elkészítés:
Először a salátát állítjuk össze. A paradicsomokat leforrázzuk és meghámozzuk. A paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk, a hagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet összeaprítjuk. Az olajat kikeverjük a mustárral és ízlés szerint fűszerezzük. A saláta valamennyi hozzávalóját összekeverjük és ráöntjük az öntetet is. A salátát félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A gombákat megtisztítjuk és levágjuk a tönköt, amit apróra vágunk. Finomra aprítjuk a másik fej hagymát, a fokhagymát, a sonkát, majd hozzáadjuk a tönköket és olívaolajon finomra pároljuk őket. Amikor a keverék megpuhult, levesszük a serpenyőt a tűzről és hozzákeverjük az ételízesítőt, a sajtot és a felaprított metélőhagymát.
Az így elkészített tölteléket a gombafejekbe töltjük és aranybarna színűre grillezzük. A kész gombákat a salátával tálaljuk.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB