Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBEgyszerűen elkészíthető, mégis különleges fogás a grill mellé. Tökéletes előétel vagy köret, ha valami igazán finomra vágysz. Ehhez a recepthez inkább kisebb, vagy közepes méretű gombákat válogassunk. Tálaljuk paradicsomsalátával.
Hozzávalók:
A gombához:
A salátához:
Ízesítéshez:
Elkészítés:
Először a salátát állítjuk össze. A paradicsomokat leforrázzuk és meghámozzuk. A paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk, a hagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet összeaprítjuk. Az olajat kikeverjük a mustárral és ízlés szerint fűszerezzük. A saláta valamennyi hozzávalóját összekeverjük és ráöntjük az öntetet is. A salátát félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A gombákat megtisztítjuk és levágjuk a tönköt, amit apróra vágunk. Finomra aprítjuk a másik fej hagymát, a fokhagymát, a sonkát, majd hozzáadjuk a tönköket és olívaolajon finomra pároljuk őket. Amikor a keverék megpuhult, levesszük a serpenyőt a tűzről és hozzákeverjük az ételízesítőt, a sajtot és a felaprított metélőhagymát.
Az így elkészített tölteléket a gombafejekbe töltjük és aranybarnára grillezzük őket. A kész gombákat a salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB