Receptek

Grillezett csirkemell görög salátával

Könnyű és finom grill receptet ajánlunk. Számoljunk egy kevés időt a pácolásra!

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók 3-4 főre:

A salátához:

  • 1 doboz feta sajt
  • 1 fej saláta (elhagyható)
  • 1 kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 kaliforniai paprika
  • fekete olajbogyó
  • icipici olívaolaj
  • pár csipet friss oregánó

az öntethez:

  • 2 evőkanál Ízmester csemege mustár
  • 1 evőkanál virágméz
  • 100 ml ásványvíz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • citromlé ízlés szerint

 

Elkészítése:

A húst megtisztítjuk, gyengéden kiklopfoljuk. Mélyebb tálba tesszük, ráöntjük a pácot és betesszük a hűtőbe legalább 2 óra hosszára. A pácolást követően grillen, grillserpenyőben vagy serpenyőben megsütjük. Közben időnként bekenhetjük a pác maradékával.

A salátaöntethez összekeverjük a vizet, a mézet, a mustárt és a citromlevet. Habverővel folyamatosan keverve lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat és finomra dolgozzuk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

A paprikákat kimagozzuk és felkockázzuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a magokat kanállal kikaparjuk és az uborka húsát keresztben felszeleteljük. A paradicsomot felkockázzuk. A feta sajtot felkockázzuk, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Ha használunk salátát, akkor megmossuk és apró falatokra tépjük. Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy salátástálba és tálalás előtt öntsük rá az öntetet és csipkedjünk rá friss oregánót.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás