Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Ezt a rendkívül finom és szaftos grillezett csirkehúsos salátát nagyon egyszerű elkészíteni. A hús pácolására viszont szánjunk időt, mert mindenképpen megéri.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
a húshoz:
a salátához:
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk és négy, egyenlő méretű részre vágjuk. Ráöntjük a folyékony pácot és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük. A pihentetést követően forró grillrácson, sütőben vagy grillserpenyőben oldalanként kb. 6-8 perc alatt készre sütjük. Pár percre félretesszük, majd tálalás előtt felszeleteljük.
A salátához megmossuk a salátaleveleket (ha szükséges), az uborkát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk. A zöldségeket egy tálba tesszük, majd rámorzsoljuk a sajtot. Az öntethez kikeverjük a joghurtot, a majonéz és a mustárt, belenyomjuk a fokhagymát és ízlés szerint sóval és fehérborssal ízesítjük.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB