Tepsis fokhagymás-mustáros tarja
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBEzt a rendkívül finom és szaftos grillezett csirkehúsos salátát nagyon egyszerű elkészíteni. A hús pácolására viszont szánjunk időt, mert mindenképpen megéri.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 3-4 főre:
a húshoz:
a salátához:
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk és négy, egyenlő méretű részre vágjuk. Ráöntjük a folyékony pácot és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük. A pihentetést követően forró grillrácson, sütőben vagy grillserpenyőben oldalanként kb. 6-8 perc alatt készre sütjük. Pár percre félretesszük, majd tálalás előtt felszeleteljük.
A salátához megmossuk a salátaleveleket (ha szükséges), az uborkát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk. A zöldségeket egy tálba tesszük, majd rámorzsoljuk a sajtot. Az öntethez kikeverjük a joghurtot, a majonéz és a mustárt, belenyomjuk a fokhagymát és ízlés szerint sóval és fehérborssal ízesítjük.
Omlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBBSzaftos marhalábszár, vörösbor, paprika, paradicsom és fokhagyma - minden falat mély, gazdag ízeket rejt. Lassan főzzük, türelmesen rotyogtatjuk, hogy a hús szinte szétessen a villán.
TOVÁBB