Majonézes céklasaláta
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBÚjabb ötletet hozunk arra, hogyan használhatjuk a reszelt tormát a húsvéti szezonon kívül. Például pácolhatunk vele omlós sültoldalast.
Hozzávalók 3-4 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
Az oldalast megmossuk, megtisztítjuk és puhára főzzük a zöldségleves alaplében. Miután kihűlt, feldaraboljuk, bedörzsöljük az olaj felével, a sültoldalas fűszerkeverékkel és a tormával. A húst még ízlésünk szerint egy kevés sóval és borssal is ízesítjük, majd 2 órára a hűtőbe tesszük.
A grillt felforrósítjuk, majd a húst mindkét oldalán 5 percig grillezzük, vigyázva, hogy a bőrt ne égessük meg.
A paprikákat megmossuk, megtöröljük, megsózzuk, megkenjük egy kevés olajjal, majd addig grillezzük, amíg a héjuk bebarnul. A paprikákat egy nagy tálba tesszük, amit letakarunk, így miután kihűltek, a héjuk könnyedén lehúzható. A paprikákat ezután 4 részre szeljük, a magokat pedig eltávolítjuk. A szárított paradicsomokra mozzarella szeleteket teszünk, majd az egészet betekerjük sült paprikacsíkkal és megtűzzük fogpiszkálóval. Valamennyi paprikacsíkot ezen a módon megtöltjük. Összekeverjük az olajat, a balzsamecet és kevés grillzöldség fűszerkeveréket, és a paprikafalatokat ebben a pácban érleljük. 5 percig grillezzük őket, s közben időnként meglocsoljuk a maradék páccal.
A sültoldalast a grill paprikafalatokkal tálaljuk.
A cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBBA ragulevesek igazi klasszikusai a magyar konyhának – tartalmasak, ízgazdagok és laktatóak.
TOVÁBBA savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBB