Receptek

Füstölt lazacos, spenótos falatkák

 

Hozzávalók 15-20 darabhoz:

  • 250 g búzaliszt
  • 1 tojás
  • 120 g hideg vaj
  • ½ teáskanál cukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 2 evőkanál hideg víz

Töltelék:

  • 1 doboz mascarpone sajt
  • 200 g szeletelt füstölt lazac
  • 300 g bébispenót
  • kanálka vaj
  • só és bors az ízesítéshez

Elkészítés:

Tegyük a tészta valamennyi hozzávalóját egy tálba és gyorsan dolgozzuk össze, csomagoljuk fóliába és 30 percre tegyük a hűtőbe. A sütőformákat kivajazzuk és morzsával megszórjuk.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, a formába tesszük, villával megszurkáljuk. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük, majd félre tesszük, amíg kihűl.

A spenótot kevés vajon megfonnyasztjuk, a tűzről levesszük. Hozzákeverjük a mascarpone sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük a tésztákat a krémmel, a tetejére pedig lazacszeleteket teszünk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás