Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBCsak gyorsan összekeverjük a hozzávalókat és készen is van az egyszerű és ízletes édesség. Körtével elkészítve is nagyon finom.
Hozzávalók:
a tetejére:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Rácsepegtetjük a citromlevet és félretesszük.
Egy nagy tálban keverjük ki világosra a vajat és a cukrot. A tojásokat verjük fel, majd adjuk a cukros vajhoz és keverjük ki simára. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, a fahéjat, adjuk hozzá a sót és alaposan dolgozzuk össze. Lassan adjuk hozzá a tejet, folyamatosan keverve a masszát, amíg az egész tészta krémes és sima lesz. Végül, adjuk hozzá az almakockákat.
Öntsük a tésztát a formába. A sütemény tetejére szánt cukrot és fahéjat összekeverjük, majd rászórjuk a tetejére.
40-45 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul és a közepébe szúrt hústű tisztán kihúzható a tortából. 15 percet pihentetjük, mielőtt felvágnánk.
Hidegen vagy melegen tejszínhabbal és/ vagy lekvárral kínáljuk.
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB