Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBCsak gyorsan összekeverjük a hozzávalókat és készen is van az egyszerű és ízletes édesség. Körtével elkészítve is nagyon finom.
Hozzávalók:
a tetejére:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Rácsepegtetjük a citromlevet és félretesszük.
Egy nagy tálban keverjük ki világosra a vajat és a cukrot. A tojásokat verjük fel, majd adjuk a cukros vajhoz és keverjük ki simára. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, a fahéjat, adjuk hozzá a sót és alaposan dolgozzuk össze. Lassan adjuk hozzá a tejet, folyamatosan keverve a masszát, amíg az egész tészta krémes és sima lesz. Végül, adjuk hozzá az almakockákat.
Öntsük a tésztát a formába. A sütemény tetejére szánt cukrot és fahéjat összekeverjük, majd rászórjuk a tetejére.
40-45 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul és a közepébe szúrt hústű tisztán kihúzható a tortából. 15 percet pihentetjük, mielőtt felvágnánk.
Hidegen vagy melegen tejszínhabbal és/ vagy lekvárral kínáljuk.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB