Receptek

Fahéjas-almás sütemény

Csak gyorsan összekeverjük a hozzávalókat és készen is van az egyszerű és ízletes édesség. Körtével elkészítve is nagyon finom.

 

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 125 g puha vaj
  • 140 g barna cukor
  • 3 tojás
  • 225 g finomliszt
  • 2 evőkanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 5 evőkanál tej

a tetejére:

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Rácsepegtetjük a citromlevet és félretesszük.
Egy nagy tálban keverjük ki világosra a vajat és a cukrot. A tojásokat verjük fel, majd adjuk a cukros vajhoz és keverjük ki simára. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, a fahéjat, adjuk hozzá a sót és alaposan dolgozzuk össze. Lassan adjuk hozzá a tejet, folyamatosan keverve a masszát, amíg az egész tészta krémes és sima lesz. Végül, adjuk hozzá az almakockákat.

Öntsük a tésztát a formába. A sütemény tetejére szánt cukrot és fahéjat összekeverjük, majd rászórjuk a tetejére.

40-45 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul és a közepébe szúrt hústű tisztán kihúzható a tortából. 15 percet pihentetjük, mielőtt felvágnánk.

Hidegen vagy melegen tejszínhabbal és/ vagy lekvárral kínáljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás