Narancsos sült oldalas
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBB
Csak gyorsan összekeverjük a hozzávalókat és készen is van az egyszerű és ízletes édesség. Körtével elkészítve is nagyon finom.
Hozzávalók:
a tetejére:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Rácsepegtetjük a citromlevet és félretesszük.
Egy nagy tálban keverjük ki világosra a vajat és a cukrot. A tojásokat verjük fel, majd adjuk a cukros vajhoz és keverjük ki simára. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, a fahéjat, adjuk hozzá a sót és alaposan dolgozzuk össze. Lassan adjuk hozzá a tejet, folyamatosan keverve a masszát, amíg az egész tészta krémes és sima lesz. Végül, adjuk hozzá az almakockákat.
Öntsük a tésztát a formába. A sütemény tetejére szánt cukrot és fahéjat összekeverjük, majd rászórjuk a tetejére.
40-45 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul és a közepébe szúrt hústű tisztán kihúzható a tortából. 15 percet pihentetjük, mielőtt felvágnánk.
Hidegen vagy melegen tejszínhabbal és/ vagy lekvárral kínáljuk.
A sült oldalas az egyik legkedveltebb magyar étel, és ha egy kis narancsot és fűszerkeveréket adunk hozzá, máris egy ünnepi fogás válik belőle.
TOVÁBBA harcsapaprikás túrós csuszával egy klasszikus magyar fogás, amelyben az omlós harcsa találkozik a krémes, túrós tésztával.
TOVÁBBA klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB