Receptek

Erdei gombás pite

Ez az ízletes, erdei gombával és cukkinival töltött étel melegen tálalva pompás vacsora. Hidegen, felszeletelve party fogásként is megállja a helyét. Ha nincs időnk a tésztát elkészíteni, vegyünk hozzá készen kapható leveles tésztát.

Elkészítési idő: 1 óra.

Hozzávalók 5 főre:

a tésztához:

  • 200 g búzaliszt
  • 100 g felkockázott vaj
  • 1 felvert tojás
  • 2 evőkanál víz
  • tengeri só az ízesítéshez

a töltelékhez:

  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 megtisztított, vékonyan felszeletelt vöröshagyma
  • 3 gerezd, megtisztított és felszeletelt fokhagyma
  • 200 g megtisztított és felszeletelt erdei gombakeverék
  • 1 vékonyan felszeletelt cukkini
  • 4 tojás
  • 200 ml 30% zsírtartalmú tejszín
  • 1 bögre reszelt sajt (pl. Cheddar)
  • Lacikonyha ételízesítő
  • Ízmester kakukkfű
  • Ízmester feketebors

 

Elkészítése:

 

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadunk egy kevés sót, beletesszük a vajat és ujjal összemorzsoljuk a tésztát. Hozzáadjuk a felvert tojást és a vizet. Finoman összegyúrjuk, a tésztát konyharuhába csomagoljuk és 30 percre betesszük a hűtőbe.

Ezután a tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 22 cm átmérőjű piteformát. A tésztára sütőpapírt helyezünk, és megtöltjük a piteformát sütőbabbal. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig így elősütjük.

Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd kevergetve megsütjük benne a hagymát, a fokhagymát és a gombát. Kevés kakukkfűvel és ételízesítővel fűszerezzük. A gombás keveréket kivesszük, és félretesszük.

Ugyanebben a serpenyőben olajat hevítünk, majd több adagban aranybarnára sütjük benne a cukkini-szeleteket. Sütés közben fűszerezzük ízlés szerint ételízesítővel.

A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.

A tésztát kivesszük a sütőből, a papírt és a sütőbabot eltávolítjuk. A gombás-hagymás keveréket, valamint a kisült cukkinit a tésztára halmozzuk, ezután ráöntjük a tojásos tejszínt, végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.

A pitét 180 ° C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranyszínűvé válik.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás