Indiai vajas csirke
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBEz az ízletes, erdei gombával és cukkinival töltött étel melegen tálalva pompás vacsora. Hidegen, felszeletelve party fogásként is megállja a helyét. Ha nincs időnk a tésztát elkészíteni, vegyünk hozzá készen kapható leveles tésztát.
Elkészítési idő: 1 óra.
Hozzávalók 5 főre:
a tésztához:
a töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadunk egy kevés sót, beletesszük a vajat és ujjal összemorzsoljuk a tésztát. Hozzáadjuk a felvert tojást és a vizet. Finoman összegyúrjuk, a tésztát konyharuhába csomagoljuk és 30 percre betesszük a hűtőbe.
Ezután a tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 22 cm átmérőjű piteformát. A tésztára sütőpapírt helyezünk, és megtöltjük a piteformát sütőbabbal. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig így elősütjük.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd kevergetve megsütjük benne a hagymát, a fokhagymát és a gombát. Kevés kakukkfűvel és ételízesítővel fűszerezzük. A gombás keveréket kivesszük, és félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben olajat hevítünk, majd több adagban aranybarnára sütjük benne a cukkini-szeleteket. Sütés közben fűszerezzük ízlés szerint ételízesítővel.
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát kivesszük a sütőből, a papírt és a sütőbabot eltávolítjuk. A gombás-hagymás keveréket, valamint a kisült cukkinit a tésztára halmozzuk, ezután ráöntjük a tojásos tejszínt, végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
A pitét 180 ° C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, amíg a teteje szép aranyszínűvé válik.
Ez a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBB