Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBAz őszi időszak kedvenc fűszerei a fahéj és a szegfűszeg, amelyek nemcsak az ételek ízét dobják fel, hanem kellemes illatukkal a lakást is otthonosabbá, melegebbé teszik, miközben odakint már sokszor hűvös az időjárás.
Az alábbi receptet javasoljuk kipróbálni erre az időszakra.
Sült szilva diós morzsában
Hozzávalók 4 személyre:
500 g érett szilva
100 g dió vagy mogyoró
50 g mazsola vagy szárított áfonya
100 ml rum
3 evőkanál méz
2 teáskanál nádcukor
1,5 teáskanál Ízmester őrölt fahéj
vaj a forma kikenéséhez
500 ml vaníliafagylalt
Elkészítés módja:
A sütőt előmelegítjük 190 fokosra. A szilvákat megmossuk, elfelezzük, valamint kimagozzuk, majd összekeverjük a mazsolával és a rummal. Egy másik tálban összeállítjuk a morzsát, amelyhez összekeverjük a feldarabolt diót, a mézet, a cukrot és az őrölt fahéjat. Kisebb méretű sütőformákat vajazunk ki, szétosztjuk benne a szilvás mazsolát, majd rákanalazzuk a morzsát. Kb. 25 percig sütjük, amíg a magvak ropogósak lesznek, de a szilva még szaftos. Melegen, vaníliafagylalttal tálaljuk.
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB