Receptek

Egyszerű stresszmentes recept az őszre

Az őszi időszak kedvenc fűszerei a fahéj és a szegfűszeg, amelyek nemcsak az ételek ízét dobják fel, hanem kellemes illatukkal a lakást is otthonosabbá, melegebbé teszik, miközben odakint már sokszor hűvös az időjárás.

 

Az alábbi receptet javasoljuk kipróbálni erre az időszakra.

Sült szilva diós morzsában

Hozzávalók 4 személyre:

500 g érett szilva

100 g dió vagy mogyoró

50 g mazsola vagy szárított áfonya

100 ml rum

3 evőkanál méz

2 teáskanál nádcukor

1,5 teáskanál Ízmester őrölt fahéj

vaj a forma kikenéséhez

500 ml vaníliafagylalt

 

Elkészítés módja:

A sütőt előmelegítjük 190 fokosra. A szilvákat megmossuk, elfelezzük, valamint kimagozzuk, majd összekeverjük a mazsolával és a rummal. Egy másik tálban összeállítjuk a morzsát, amelyhez összekeverjük a feldarabolt diót, a mézet, a cukrot és az őrölt fahéjat. Kisebb méretű sütőformákat vajazunk ki, szétosztjuk benne a szilvás mazsolát, majd rákanalazzuk a morzsát. Kb. 25 percig sütjük, amíg a magvak ropogósak lesznek, de a szilva még szaftos. Melegen, vaníliafagylalttal tálaljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás