Kekszes mézeskalács golyók
Földimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBBCukkini, feta sajt és ízletes szárított paradicsom. Adunk hozzá még pár tojást, friss paradicsomot és már is készen van az extrás, laktató reggeli vagy vacsora.
Hozzávalók 2 főre:
az ízesítéshez:
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük egy szitában, hogy lecsepeghessen.
Serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat és 1 evőkanál vajat, majd üvegesre pároljuk benne a megtisztított, felkockázott vöröshagymát és fokhagymát.
A cukkiniből nyomkodjuk ki a felesleges vizet, tegyük egy keverőtálba, és adjuk hozzá a sült hagymákat, a lisztet és a felvert tojásokat. Ízesítsük oregánóval.
A paradicsomokat leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, a húsát kockákra vágjuk. A feta sajtot szintén felkockázzuk. Mindkettőt hozzáadjuk a cukkinis keverékhez és összedolgozzuk.
Egy hőálló edényt a maradék olajjal kikenjük, a cukkinis-tojásos keveréket beleöntjük, és 180 ° C-ra melegített sütőben 30-45 percig sütjük.
A rukkolát, a fenyőmagot és a csíkokra vágott paradicsomot salátástálban elrendezzük, és meglocsoljuk egy kevés, a szárított paradicsom üvegéből vett felöntő olajjal.
Tálalásnál a salátát kis adagokban, gusztusosan elrendezzük a tojáslepény tetején.
Földimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBBZöldfűszeres pácolt hússzeletek frissítő mediterrán salátával: omlós hús szárított paradicsommal, fetával és bazsalikommal.
TOVÁBBFrancia hagymakrémleves póréhagymával és fehérborral, amely egyszerre könnyed és ínycsiklandóan aromás, tökéletes téli leves.
TOVÁBB