Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBA cukkinis burgonyakrémleves lágyan krémes textúrájú és nagyon finom. Tökéletes ebédre vagy könnyű vacsorához. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, és a gyerekek is szeretik. Tálalhatjuk krutonnal vagy más levesgyönggyel.
Mennyiség: 3-4 adag
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy mélyebb lábosban felforrósítunk 4 evőkanál olívaolajat és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott tisztított hagymát és további 5 percig pirítjuk. Ezután adjunk hozzá 4 gerezd szeletekre vágott fokhagymát és a héjastul felkockázott cukkinit (hacsak nem kemény a cukkini héja, akkor hámozzuk meg). Kb. 10 percig kevergetve pirítjuk.
Egy liter forrásban lévő vízben feloldunk 2 kocka Lacikonyha zöldségleveskockát, és a zöldségekhez öntjük, majd 15-20 perc alatt puhára főzzük. Amikor az összes zöldség megpuhult, krémesre turmixoljuk a levest, majd borssal, sóval és kakukkfűvel fűszerezzük. A levest levesszük a tűzről.
Egy külön tálban verjünk fel 2 tojássárgáját és adjunk hozzá 150 ml 30%-os tejszínt, majd adjunk hozzá 4 evőkanál citromlevet és néhány evőkanál forró tejszínt, hogy temperáljuk. A kapott keveréket a krémlevesbe öntjük és elkeverjük. Kóstoljuk, s ha szükséges, ízlés szerint sózzuk.
A levest tálakba töltjük, és a krutonnal megszórva tálaljuk.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB