Töltött tojás
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA cukkinis burgonyakrémleves lágyan krémes textúrájú és nagyon finom. Tökéletes ebédre vagy könnyű vacsorához. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, és a gyerekek is szeretik. Tálalhatjuk krutonnal vagy más levesgyönggyel.
Mennyiség: 3-4 adag
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy mélyebb lábosban felforrósítunk 4 evőkanál olívaolajat és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott tisztított hagymát és további 5 percig pirítjuk. Ezután adjunk hozzá 4 gerezd szeletekre vágott fokhagymát és a héjastul felkockázott cukkinit (hacsak nem kemény a cukkini héja, akkor hámozzuk meg). Kb. 10 percig kevergetve pirítjuk.
Egy liter forrásban lévő vízben feloldunk 2 kocka Lacikonyha zöldségleveskockát, és a zöldségekhez öntjük, majd 15-20 perc alatt puhára főzzük. Amikor az összes zöldség megpuhult, krémesre turmixoljuk a levest, majd borssal, sóval és kakukkfűvel fűszerezzük. A levest levesszük a tűzről.
Egy külön tálban verjünk fel 2 tojássárgáját és adjunk hozzá 150 ml 30%-os tejszínt, majd adjunk hozzá 4 evőkanál citromlevet és néhány evőkanál forró tejszínt, hogy temperáljuk. A kapott keveréket a krémlevesbe öntjük és elkeverjük. Kóstoljuk, s ha szükséges, ízlés szerint sózzuk.
A levest tálakba töltjük, és a krutonnal megszórva tálaljuk.
Klasszikus kaszinótojás recept reszelt tormával. Hagyományos húsvéti töltött tojás, mely tökéletes hidegtálakhoz és ünnepi alkalmakra.
TOVÁBBA házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBB