Korhelyleves
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBA cukkinis burgonyakrémleves lágyan krémes textúrájú és nagyon finom. Tökéletes ebédre vagy könnyű vacsorához. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, és a gyerekek is szeretik. Tálalhatjuk krutonnal vagy más levesgyönggyel.
Mennyiség: 3-4 adag
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy mélyebb lábosban felforrósítunk 4 evőkanál olívaolajat és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott tisztított hagymát és további 5 percig pirítjuk. Ezután adjunk hozzá 4 gerezd szeletekre vágott fokhagymát és a héjastul felkockázott cukkinit (hacsak nem kemény a cukkini héja, akkor hámozzuk meg). Kb. 10 percig kevergetve pirítjuk.
Egy liter forrásban lévő vízben feloldunk 2 kocka Lacikonyha zöldségleveskockát, és a zöldségekhez öntjük, majd 15-20 perc alatt puhára főzzük. Amikor az összes zöldség megpuhult, krémesre turmixoljuk a levest, majd borssal, sóval és kakukkfűvel fűszerezzük. A levest levesszük a tűzről.
Egy külön tálban verjünk fel 2 tojássárgáját és adjunk hozzá 150 ml 30%-os tejszínt, majd adjunk hozzá 4 evőkanál citromlevet és néhány evőkanál forró tejszínt, hogy temperáljuk. A kapott keveréket a krémlevesbe öntjük és elkeverjük. Kóstoljuk, s ha szükséges, ízlés szerint sózzuk.
A levest tálakba töltjük, és a krutonnal megszórva tálaljuk.
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBEz a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBB