Korhelyleves
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBSzuper egyszerű és ellenállhatatlan Valentin-napi csokis brownie recept egy kis fahéjjal megbolondítva!
Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet leszitáljuk a sóval, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a kakaóporral.
A vajat megolvasztjuk és jól kikeverjük a cukorral. A tojásokat egyenként kikeverjük a cukros vajjal, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket és tetszőlegesen a diót és/vagy a mazsolát.
A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük és 25-30 percig sütjük. Teljesen kihűtjük, mielőtt felszeleteljük. Kedvünkre megszórhatjuk porcukorral vagy készíthetünk rá szuper étcsokis krémet. Tálalhatjuk eperrel vagy friss mentalevéllel is.
Opcionális kiegészítés:
Ha szeretnénk a bűnözési fokot emelni, akkor kanalazzuk ki egy kókusztej konzervből a tetején összegyűlő keményebb kókusztejszínt (a maradék tejet felhasználhatjuk smoothie-hoz vagy más sütemény recepthez) és óvatosan melegítsük egy kisebb lábosban a tűzhelyen. Amikor már buborékok gyűlnek a tetején, húzzuk le a tűzről és adjunk hozzá 1 tábla összetört étcsokoládét, és addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
Tegyük félre a keveréket és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, krémként kenhető a brownie tetejére.
A savanykás, fűszeres korhelyleves egy igazi magyar klasszikus, amelynek gazdag ízvilágát a savanyú káposzta, a füstölt szalonna és a kolbász kombinációja adja.
TOVÁBBEz a könnyen elkészíthető recept a karaj, tojás, sós szardella és a pikáns kapribogyó tökéletes harmóniáját kínálja egy gazdag ételben.
TOVÁBBEgy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBB