Csirkemellsonka
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBEz a recept tömény bűnözés, a keksz nagyon finom, elkészíteni viszont egyszerű. Ha szereted, tehetsz bele apróra vágott mogyorót vagy diót, esetleg a kész masszába keverhetsz fehér vagy étcsoki-darabokat is – látványnak sem utolsó!
Hozzávalók:
Elkészítése:
Kis lábosban olvasszuk fel a vajat, majd tegyük bele a felkockázott csokoládét és kevergetve kis lángon olvasszuk meg a csokoládét is a forró vajban. Vegyük le a tűzről.
Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, keverjük hozzá a csipet sót és a fahéjat is.
Egy nagyobb tálban verjük fel habosra a tojásokat, adjuk hozzá a porcukrot és ismét verjük fel. Adjuk hozzá az olvasztott csokis vajat és a lisztet és keverjük ki. Tegyük a masszát egy 30 percre a hűtőbe, így könnyebb lesz a sütiket megformázni.
Béleljünk ki papírral egy sütőtepsit és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Formázzunk kis golyókat a kezünkkel, amelyeket utána lapítsunk szét. Egy sütit egy evőkanálnyi mennyiségből formázzunk meg.
Süssük őket 10-15 perc alatt készre a sütőben.
A házi csirkemell sonka nemcsak szaftosabb és ízesebb, de egyedileg fűszerezhető is, így mindig a saját ízlésünkre szabhatjuk.
TOVÁBBMeleg, fűszeres, ropogós – így lehetne leginkább jellemezni ezt az egyszerű, mégis mennyei sült csirkeszárny receptet.
TOVÁBBA cékla édeskés íze, az alma frissessége és a bébiuborka roppanóssága tökéletes összhangot alkot, amit a mustáros-tejfölös öntet és a kapor fűszeres frissessége tesz még izgalmasabbá.
TOVÁBB