Cheddar szósz
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBEz a recept tömény bűnözés, a keksz nagyon finom, elkészíteni viszont egyszerű. Ha szereted, tehetsz bele apróra vágott mogyorót vagy diót, esetleg a kész masszába keverhetsz fehér vagy étcsoki-darabokat is – látványnak sem utolsó!
Hozzávalók:
Elkészítése:
Kis lábosban olvasszuk fel a vajat, majd tegyük bele a felkockázott csokoládét és kevergetve kis lángon olvasszuk meg a csokoládét is a forró vajban. Vegyük le a tűzről.
Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, keverjük hozzá a csipet sót és a fahéjat is.
Egy nagyobb tálban verjük fel habosra a tojásokat, adjuk hozzá a porcukrot és ismét verjük fel. Adjuk hozzá az olvasztott csokis vajat és a lisztet és keverjük ki. Tegyük a masszát egy 30 percre a hűtőbe, így könnyebb lesz a sütiket megformázni.
Béleljünk ki papírral egy sütőtepsit és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Formázzunk kis golyókat a kezünkkel, amelyeket utána lapítsunk szét. Egy sütit egy evőkanálnyi mennyiségből formázzunk meg.
Süssük őket 10-15 perc alatt készre a sütőben.
Selymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBBRopogós panírban sült fűszeres tengeri hal, amit a sütőben sütünk készre, olajszag és panírozási káosz nélkül.
TOVÁBBEgy jól összerakott sajtburger mindig telitalálat: szaftos, ízes és laktató. Egy kis előkészület, minőségi alapanyagok, és egy olyan fűszerpác, amivel pillanatok alatt életet lehelhetünk a húsba.
TOVÁBB