Mac&cheese leves
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBB
Ez a recept tömény bűnözés, a keksz nagyon finom, elkészíteni viszont egyszerű. Ha szereted, tehetsz bele apróra vágott mogyorót vagy diót, esetleg a kész masszába keverhetsz fehér vagy étcsoki-darabokat is – látványnak sem utolsó!
Hozzávalók:
Elkészítése:
Kis lábosban olvasszuk fel a vajat, majd tegyük bele a felkockázott csokoládét és kevergetve kis lángon olvasszuk meg a csokoládét is a forró vajban. Vegyük le a tűzről.
Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, keverjük hozzá a csipet sót és a fahéjat is.
Egy nagyobb tálban verjük fel habosra a tojásokat, adjuk hozzá a porcukrot és ismét verjük fel. Adjuk hozzá az olvasztott csokis vajat és a lisztet és keverjük ki. Tegyük a masszát egy 30 percre a hűtőbe, így könnyebb lesz a sütiket megformázni.
Béleljünk ki papírral egy sütőtepsit és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Formázzunk kis golyókat a kezünkkel, amelyeket utána lapítsunk szét. Egy sütit egy evőkanálnyi mennyiségből formázzunk meg.
Süssük őket 10-15 perc alatt készre a sütőben.
A klasszikus Mac & cheese-t mindenki ismeri: krémes, extra sajtos, és selymesen lágy. De mi lenne, ha ezt az ikonikus amerikai ételt levesként készítenénk el?
TOVÁBBEz a recept tökéletes belépő az indiai ízvilágba: illatos, melengető és egyszerűen elkészíthető otthon is. Tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, és élvezd az autentikus ízeket a konyhádban!
TOVÁBBSelymesen lágy, intenzíven sajtos mártás mustárral és roppanós bébiuborkával, ami telitalálat grillezéshez, hamburgerhez vagy mártogatóshoz.
TOVÁBB