Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEz a recept tömény bűnözés, a keksz nagyon finom, elkészíteni viszont egyszerű. Ha szereted, tehetsz bele apróra vágott mogyorót vagy diót, esetleg a kész masszába keverhetsz fehér vagy étcsoki-darabokat is – látványnak sem utolsó!
Hozzávalók:
Elkészítése:
Kis lábosban olvasszuk fel a vajat, majd tegyük bele a felkockázott csokoládét és kevergetve kis lángon olvasszuk meg a csokoládét is a forró vajban. Vegyük le a tűzről.
Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, keverjük hozzá a csipet sót és a fahéjat is.
Egy nagyobb tálban verjük fel habosra a tojásokat, adjuk hozzá a porcukrot és ismét verjük fel. Adjuk hozzá az olvasztott csokis vajat és a lisztet és keverjük ki. Tegyük a masszát egy 30 percre a hűtőbe, így könnyebb lesz a sütiket megformázni.
Béleljünk ki papírral egy sütőtepsit és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Formázzunk kis golyókat a kezünkkel, amelyeket utána lapítsunk szét. Egy sütit egy evőkanálnyi mennyiségből formázzunk meg.
Süssük őket 10-15 perc alatt készre a sütőben.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB