Receptek

Csirkemell falatok rókagombás szósszal

Ez a recept a finom tanyasi csirkemellet rókagombával és tejszínnel kombinálja. Tálaljuk tésztával vagy knédlivel és kész is a finom vacsora.

 

Elkészítési idő: 1 óra (+ a pácolás)

 

Hozzávalók 3-4 főre:

  • 80 dkg tanyasi csirkemell
  • napraforgóolaj a sütéshez
  • búzaliszt
  • petrezselyemlevél a díszítéshez

a páchoz:

a szószhoz:

  • 2 evőkanál tisztított vaj
  • 1 vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 szeletelt fokhagymagerezd
  • ½ kg tisztított rókagomba
  • 3 Ízmester szárított paradicsom vékony csíkokra vágva
  • 1 l zsíros tejszín
  • Lacikonyha ételízesítő

 

Elkészítése:

Keverjük össze a pác hozzávalóit, a fokhagymagerezdeket présen keresztül nyomjuk bele. A csirkét mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk fel falatnyi csíkokra. A húst tegyük a pácba, és tegyük félre legalább 1 órára.

Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, valamint a tisztított rókagombát. Adjuk hozzá a tejszínt, majd a szárított paradicsomot. Fűszerezzük ételízesítővel és sűrítsük be a szószt.

A pácban érlelt húst forgassuk meg búzalisztben, majd süssük aranybarnára forró olajban. A felesleges zsiradékot csepegtessük le papírtörlőn.

A kész csirkemellet nyakon öntjük a vargányás szósszal és megszórjuk friss petrezselyemlevéllel. Nagyon finom tésztával.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás