Receptek

Bruschetta olajbogyóval és fetával

A Húsvéti Ünnepeket követően jól esik könnyebb ételeket enni – különösen, ha úgy érezzük, hogy több sonkát és süteményt fogyasztottunk a kelleténél. ?

Ezt a bruschetta fogást ehetjük salátához vagy kínálhatjuk más ételek mellé kísérőként vagy akár előételként. Ha már kimerészkedtünk a kertbe és grillezgetünk, akkor ott is elkészíthetjük.

 

Hozzávalók 4 főre könnyű köretként:

  • 8 szelet bagett
  • 300 g koktélparadicsom
  • 4 evőkanál fekete magozott olajbogyó
  • 100 g fetasajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikomlevelek
  • frissen őrölt Ízmester feketebors
  • olívaolaj
  • friss petrezselyemlevél a tálaláshoz

 

Elkészítése:

Forrósítsuk fel a grillt.

Közben az olajbogyókat vékonyan szeleteljük fel, a koktélparadicsomot mossuk meg és vágjuk félbe. A fetasajtot kockázzuk fel. Keverjük össze a zöldségeket a sóval, a feketeborssal és tépkedjünk rá pár bazsalikom leveleket. Még egyszer keverjük át.

A bagett szeleteket grillezzük meg, amíg szépen bebarnulnak. Dörzsöljünk a szeletekbe fokhagymát.

A zöldséges feltétet a meleg pirított bagett szeletekre halmozzuk, és ha szeretjük friss petrezselyemlevéllel díszítjük. Azonnal tálaljuk!

Tipp: Ez az étel számtalan variációban elkészíthető. Aki szereti, grillezhet gombát, és a grillezett gombát nagyobb falatokra vágva, belekeverheti a zöldséges feltétbe. Készíthetjük sajt vagy olajbogyó nélkül és hozzáadhatunk akár grillezett piros paprikacsíkokat is.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás