Sültburgonya-saláta
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBA bruschetta tökéletes választás, ha valami gyorsan elkészíthető, de ínycsiklandó finomságot készítenénk. Friss paradicsom, illatos bazsalikom és ropogós kenyér: ezt a fogást ehetjük salátához vagy kínálhatjuk más ételek mellé kísérőként vagy akár előételként. Ha már kimerészkedtünk a kertbe és grillezgetünk, akkor ott is elkészíthetjük.
Hozzávalók 4 főre könnyű köretként:
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a grillt.
Közben az olajbogyókat vékonyan szeleteljük fel, a koktélparadicsomot mossuk meg és vágjuk félbe. A fetasajtot kockázzuk fel. Keverjük össze a zöldségeket a sóval, a feketeborssal és tépkedjünk rá pár bazsalikom leveleket. Még egyszer keverjük át.
A bagett szeleteket grillezzük meg, amíg szépen bebarnulnak. Dörzsöljünk a szeletekbe fokhagymát.
A zöldséges feltétet a meleg pirított bagett szeletekre halmozzuk, és ha szeretjük friss petrezselyemlevéllel díszítjük. Azonnal tálaljuk!
Tipp: Ez az étel számtalan variációban elkészíthető. Aki szereti, grillezhet gombát, és a grillezett gombát nagyobb falatokra vágva, belekeverheti a zöldséges feltétbe. Készíthetjük sajt vagy olajbogyó nélkül és hozzáadhatunk akár grillezett piros paprikacsíkokat is.
Aranybarnára sült, ropogós burgonya frissítő, citromos-mustáros öntettel és roppanós kínai kellel - egyszerre könnyed, mégis ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBOmlós sertéstarja fokhagymás-mustáros pácban, együtt sütve illatos, aranyszínű burgonyával - egyszerre kiadós és ellenállhatatlanul finom.
TOVÁBBTúrógombóc ropogós morzsába forgatva, friss epervelővel, egy kis fahéjjal megbolondítva - mennyei desszert, amit érdemes kipróbálni a hétvégén!
TOVÁBB