Káposztás-kolbászos rétes
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgy finom zöldséges krémleves tökéletes első fogás egy gazdagabb vacsora vagy egy könnyű ebéd esetében.
Hozzávalók 3-4 személyre:
Elkészítése:
Valamennyi zöldséget tisztítsuk meg, és vágjuk apró falatokra.
Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat egy lábosban és pirítsuk aranyszínűre rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldségeket, és öntsük fel az alaplével. Főzzük puhára a zöldségeket.
A levest leturmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt és óvatosan összemelegítjük, de már nem forraljuk újra fel!
A 2 szelet kenyeret kockázzuk fel, kenjük meg a maradék olajjal és szórjunk rá szárított fokhagymát. Sütőben süssük ropogósra.
A krémlevest a ropogós krutonnal tálaljuk.
Egy sós, káposztás-kolbászos változat, ami a hagyományos rétestészta ropogósságát ötvözi a magyar konyha karakteres ízeivel.
TOVÁBBEgészben sült pisztráng recept narancsos lencsesalátával – elegáns és ízletes ünnepi fogás, amely tökéletes választás karácsonyra vagy különleges alkalmakra!
TOVÁBBFöldimogyoróban és szezámmagban megforgatott kekszes mézeskalács golyók, narancsszörppel készítve. Tökéletes ajándék, de akár egy gyors, otthoni nassolnivaló is lehet a hideg napokra.
TOVÁBB