Bio fűszerek

Bio fűszerek

A bio fűszerek választása nem csak az ételízesítésről szól, hanem egyben elköteleződést is jelent a fenntarthatóság mellett. A minősített és legnagyobb gondossággal előállított bio fűszerek olyan előnyök sokaságát ígérik, amelyek túlmutatnak a fűszerezésen. Olvass tovább, hogy megtudd, miért is érdemes bio fűszereket használni és hogyan válaszd ki a számodra legjobb termékeket!

Miért érdemes bio fűszereket választani?

A bio fűszerek választásával hozzájárulsz a fenntartható és környezetbarát gazdálkodási gyakorlatok támogatásához, a biológiai sokféleség előmozdításához, és egy zöldebb bolygó létrehozásához a jövő generációi számára. A tudatosan kiválasztott bio fűszerek emellett további előnyökkel is rendelkeznek:

  • Bio minősítések: a fűszerek szigorú ökológiai előírásokat betartó bio gazdaságokból származnak, tehát biztos lehetsz abban, hogy a termékek ellenőrzött forrásból származnak.
  • Minőségi alapanyagok: a bio fűszerek nem tartalmaznak adalékanyagokat, génmódosított alapanyagot, mesterséges színezéket vagy ízfokozót.
  • Kiváló íz: Használatukkal megtapasztalható a fűszerek valódi, hamisítatlan íze, ahogyan azt a természet megalkotta!
  • Környezetbarát: Az ökológiai gazdálkodók vállalkozásának alapelve a minőség, a természet ápolása pedig a legfontosabb cél.

Keresd a minősített termékeket!

A bio élelmiszerek és alapanyagok választásakor érdemes a minősített termékeket keresni. Ahhoz, hogy egy termék rendelkezzen ilyen minősítéssel, szigorú előírásoknak kell megfelelni mind a termesztés, az alapanyagok beszerzése és a gyártás során. A független, szakmai szervezetek által kibocsátott címkék garanciát jelentenek a kiváló minőségre, a folyamatos ellenőrzésre és segítenek eligazodni a bio címkék útvesztőiben. A termékeken, weblapokon, hirdetésekben feltüntetett sokféle bio címke között nem könnyű felismerni azokat a minősítéseket, melyek mögött egy elismert szervezet és szigorú keretrendszer áll.  A Magyarországon megvásárolható bio termékek csomagolásán gyakran találkozhatsz a következő 3 népszerű minősítéssel:

Bio-minositesek-logo

  1. Bio-Siegel minősítés: ezt a 2001-ben létrehozott német minősítés azok a termelők kaphatják meg, akik megfelelnek a német és EU-s előírásoknak. Ez a védjegy biztosítja az élelmiszeripari termékek minőségét és ökológiai eredetét, és szigorú követelményeket támaszt a termelőkkel szemben: csak azok a termékek kaphatják meg, amelyek legalább 95%-ban bio, vagyis ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokat tartalmaznak és a természeti környezetre kedvező módon, jogszabályban rögzített körülmények között történik az előállításuk.
  2. EU Organic minősítés: Ez a zöld csillagos jelölés alkalmazható minden olyan előrecsomagolt bio terméken, mely az Európai Unió területén kerül előállításra. Az EU Organic jelölés vizuálisan is kifejezi, hogy az Európai Unióban egységes elvárások és szabályok vonatkoznak minden bio termékre. A logót csak abban az esetben használhatják a termékeken, ha azok legalább 95%-ban ökológiai összetevőket tartalmaznak, és a maradék 5% alapanyag további szigorú feltételeknek is megfelel. Ugyanaz az összetevő nem lehet jelen a termékben ökológiai és nem ökológiai formában.
  3. Biokontroll Hungária minősítése: ennek a magyar tanúsítványnak az alapja az EU szabályrendszerén és a Biokontroll Hungária Zrt. által kidolgozott feltételrendszeren alapszik. A minősített termékek nem tartalmazhatnak tartósítószereket, ízfokozókat, szintetikus színezékeket, állományjavítókat, valamint mentesek az ionizáló sugárzástól és a génmódosított élőlényektől és azok származékaitól. A termesztéshez génmódosított szervezetek nélküli (GMO-mentes) mikrobiológiai trágyázószerek megengedettek.

Fűszerezz tudatosan az Ízmester bio kínálatával!

Izmester Bio fuszerek
Hiszünk abban, hogy a természet ismeri a boldog és ízes élet receptjét! Éppen ezért Ízmester Bio fűszerkínálatunkba csakis olyan gondosan kiválasztott termékeket válogattunk, melyek minősített, bio alapanyagokból származnak és rendelkeznek az itthon is népszerű 3-féle bio minősítéssel. A minőségi zöldfűszerektől kezdve, amelyek ízt és karaktert adnak minden fogásnak, a különleges fűszerkeverékekig nálunk megtalálhatod az ízletes fogások alapanyagait:

  • Zöldfűszerek: akár a mediterrán konyha fogásait akarod elkészíteni, akár egy hagyományos, magyaros ételt főznél, a bio alapfűszereink között biztosan megtalálod a neked valót!
  • Ceyloni fahéj: ha a legjobb minőségű fahéjat keresed, akkor érdemes kipróbálnod a méltán népszerű ceyloni fahéjat! Kiegyensúlyozottabb, édesebb, enyhén citrusos ízt kölcsönöz az ételeknek, alacsony olajtartalma miatt pedig egészségesebb alternatívája a bolti fahéjnak (kassziának), hiszen ez a fűszer nagyobb mértékben is nyugodtan fogyasztható.
  • Ízletes fűszerkeverékek: Koronázd meg a szárnyas és sovány húsból, sertés- vagy marhahúsból vagy burgonyából készült fogásokat Ízmester bio fűszerkeverékekkel! Keverékeink egyedi recept alapján készültek és nem tartalmaznak hozzáadott sót.

Itt keresd az Ízmester bio fűszereket*:

Spar-logo

CBANextUnio

*Termékeink elérhetősége és választéka áruházanként eltérő.

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás