Receptek

Zöldfűszeres-olajbogyós kenyérke

Finom házi készítésű kenyér kétféle olajbogyóval, zöldfűszerekkel, dióval. Remek választás zöldséges vagy húsos krémekhez, szendvicsekhez. Kitűnő kísérője sajtoknak, száraz kolbászoknak vagy akár zöldségkrémleveseknek.

Elkészítési idő: 1 óra + a tészta kelesztése.

Hozzávalók 5+ főre:

  • 1 tasak szárított élesztő
  • 500 g BL 55 finomliszt
  • 100 g búzakorpa (esetleg helyettesíthető finom szemű zabpehellyel)
  • 150 g dió
  • 3 evőkanál héjnélküli tökmag
  • 45 g zöld olajbogyó
  • 45 g fekete olajbogyó
  • 1 evőkanál Ízmester oregánó
  • ½ evőkanál Ízmester bazsalikom
  • ½ evőkanál Ízmester kakukkfű
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük az élesztőt, a korpát, a zöldfűszereket és a sót, majd beleöntünk ½ liter kézmeleg vizet. Alaposan összekeverjük, a tésztát átgyúrjuk.

Kisebb darabokra vágjuk az olajbogyókat és a diót. A tökmaggal együtt hozzágyúrjuk őket a tésztához.

Kivajazunk egy kenyérsütő formát, majd megszórjuk és körbe futtatjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a tésztát, a tetejét egyenletesre dolgozzuk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A kenyeret kb. 1 órán át sütjük.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás