Receptek

Szilvával töltött karaj

A szaftos szilvával töltött karaj nagyszerű választás bármilyen családi vagy baráti összejövetelhez.

Elkészítési idő: 45 perc

 

Hozzávalók 5+ főre:

 

Elkészítése:

A karajt megmossuk, megszárítjuk.

Alakítsunk ki a hús közepében mélyedést hosszában egy éles késsel, de vigyázzunk, ne vágjuk át a húst. A húst kívül-belül megkenjük olívaolajjal, majd beledörzsölünk ízlés szerint pirospaprikát, majorannát, ételízesítőt. Letakarva 30 percet pihentetjük.

A sütőt 180 fokra melegítjük.

A mélyedést töltsük meg aszalt szilvával. Felforrósított serpenyőben kevés olajon süssük a húst minden oldalán kb. 30 percig. Tegyük át a karajt egy hőálló, kizsírozott tepsibe, öntsünk alá egy nagyon kevés vizet, és süssük letakarva legalább 1-1,5 órán át.

Csak akkor szeleteljük, ha már nem forró.

Tálalhatjuk melegen burgonyával vagy hidegen is. Kínáljunk mellé csípős reszelt tormát.

Több hír

Kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk, hogy megkönnyítsük Önnek a termékeink ajánlását. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás