Receptek

Szárított paradicsomos hummusz

Nagy sláger manapság a hummusz, mert nagyon finom, egészséges és sokféleképpen variálható. Mi most egy olyan variációt mutatunk, amelyhez nem szükséges az egyébként borsos árú tahiniből bevásárolni, elég egy jó teljesítményű mixer.

Hozzávalók egy nagy adag mártogatóshoz:

• 1 konzerv konyhakész (főtt) csicseriborsó (400 g)
• ½ üveg Ízmester szárított paradicsom
• 50 ml olívaolaj
• 4 evőkanál szezámmag
• 2 evőkanál Ízmester fokhagyma granulátum
• késhegynyi Ízmester őrölt fűszerkömény
• kevés víz
• só az ízesítéshez

Elkészítése:

A hozzávalókat tegyük a turmixgépbe és dolgozzuk simára, ez akár perceket is igénybe vehet. Ha a massza nagyon sűrű, akkor adjunk hozzá apránként egy kevés vizet.Csak a végén sózzuk, mert a szezámmag önmagában is sós ízt biztosít.

Tálalhatjuk krékerrel, vastagabb hasábokra vágott répával, szárzellerrel, kígyóuborkával vagy pirítóssal.

A hűtőben lefedve kb. 1 hétig eltartható.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás