Receptek

Sült lazac gránátalmával és zöldspárgával

Ez a rendkívül mutatós étel nagyon becsapós, mert előre talán bonyolultnak tűnik, de az elkészítése rendkívül gyors és egyszerű, a vendégeket, családtagokat pedig látványával és ízeivel biztosan lenyűgözi.

Hozzávalók 4 személyre:

a lazachoz:

a spárgához:

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Vegyünk egy akkora ív alufóliát, amelybe a lazacot kényelmesen be tudjuk majd csomagolni, és helyezzük ezt rögtön egy tepsire.

Kenjük meg az alufóliát 1 evőkanál olívaolajjal, majd tegyük rá a hagymát és a citrom-szeletek felét. Helyezzük rá a megtisztított lazacot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kaporlevéllel, majd a gránátalma magokkal. Csorgassuk a tetejére a másik evőkanál olívaolajat. Óvatosan zárjuk le a fóliát, a végéket visszahajtva.

Süssük 25-30 percig. Óvatosan bontsuk ki a fóliát, nehogy a távozó gőz megégessen bennünket.

A spárgát közben ugyanúgy a sütőben készítjük el. A spárgát megtisztítjuk, a spárgavégeket levágjuk. A fokhagymát felszeleteljük. A spárgát és a fokhagymát olajozott tepsibe tesszük, fűszerezzük, egy kevés olívaolajat csorgatunk rá, összeforgatjuk, majd 18-20 percet sütjük a lazaccal együtt.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás