Receptek

Spenótos epersaláta mákos öntettel

Ez az elsőre talán különcnek hangzó kombináció nagyon finom és rendkívül mutatós. Az eper szaftos és édes, a spenót gondoskodik az egészséges alapokról, a dió pedig a ropogós hozzávalóról. Mindezt egy látványos mákos öntettel koronázzuk meg.  Mindenképpen próbáljuk ki!

Hozzávalók 4-5 főre köretként:

  • 2 zacskó spenótlevél
  • 250 g friss eper
  • 100 g kecskesajt
  • 2-3 marék dió (vagy mandula)
  • pár mentalevél (elhagyható)

a mákos öntethez:

  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1,5 evőkanál mák
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál Ízmester csemege mustár
  • ¼ teáskanál Ízmester őrölt fehérbors
  • 100 ml olívaolaj

 

Elkészítése:

A spenótleveleket és az epret megmossuk. Az epret mérettől függően félbevágjuk vagy negyedeljük.

A diót szárazon serpenyőben átpirítjuk, majd kihűtjük és kisebb darabokra vágjuk.

Az öntethez keverjük ki a cukrot a borecetben. Majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és habverővel keverjük ki.

Tegyük egy salátástálba a spenótot, a diót és az epret. A kecskesajtot morzsoljuk rá. Ha szeretnénk tegyünk rá pár mentalevelet. Az öntetből csorgassunk a salátára 4-5 evőkanálnyi mennyiséget.

A maradék salátaöntetet hűtőben, lefedve, befőttesüvegben tárolhatjuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás