Receptek

Spaghetti carbonara

Egy kedvelt és klasszikus recept vacsorára? Ezt a fogást a család minden tagja szereti.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók 3-4 főre:

a szószhoz:

Elkészítése:

A tésztát a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően lobogó sós vízben al dente megfőzzük, majd leszűrjük.

Közben az olívaolajat felforrósítjuk egy mélyebb serpenyőben, majd megpirítjuk rajta a szalonnát. Amikor már enyhén ropogósra sült, öntsünk ki valamennyit a zsírból, majd tegyük bele a serpenyőbe a fokhagymát, az ízlésünk szerint adagolt szárított zöldfűszereket és öntsük bele a tejszín felét. Alacsony lángon melegítjük, főzzük.

A maradék tejszínt keverjük össze habverővel a tojássárgákkal és a reszelt parmezánnal. Sózzuk, borsozzuk.

Adjuk a leszűrt tésztát a serpenyőhöz, keverjük össze, majd öntsük rá a tojásos tejszínt és főzzük kevergetve, amíg a szósz besűrűsödik. Dolgozzunk alacsony hőfokon, ne forraljuk fel a keveréket, mert akkor a tojás kicsapódik, megkeményedik.

Tálaljuk a spagettit még egy kevés reszelt vagy forgácsolt parmezánnal, frissen őrölt borssal és friss bazsalikommal.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás