Receptek

Sós rudacska olajbogyóval

Ezeket az incsi-fincsi vékony sós rudakat olajbogyóval gazdagítjuk. Tökéletes nassolni való otthonra, de előételként is megállja a helyét. Mártogassuk tejfölös metélőhagymás vagy csípős paradicsomszószba.

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt (csinálhatjuk 75 dkg finomliszt és 25 dkg teljes kiőrlésű liszt keverékéből is)
  • 1 evőkanál só
  • 2 zacskó gyorsélesztő
  • 800 ml meleg víz
  • ½ evőkanál Ízmester szárított oregánó
  • 1 teáskanál Ízmester szárított kakukkfű
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 marék olajbogyó apró darabokra vágva

 

Elkészítése:

Dolgozhatunk konyhai robotgéppel vagy kézzel. Adjuk a liszthez a sót, az oregánót és az élesztőt, majd lassan, fokozatosan adjuk hozzá a vizet, majd a végén az olívaolajat és alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Adjuk hozzá az olajbogyót is és gyúrjuk át még egyszer.

Tegyük félre a tésztát kiolajozott edényben, takarjuk le ruhával és pihentessük 1 órát, amíg szépen megkel.

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra és béleljünk ki papírral 2 nagyméretű sütőtepsit. (Valószínűleg kétszer kell majd használnunk mindkét tepsit, hogy kisüssük a teljes tésztaadagot.)

Lisztezzük be magunknak a munkafelületet, hogy a tészta ne ragadjon le, majd öntsük ki a tésztát a munkafelületre. Szórjunk rá lisztet és óvatosan húzzuk szét téglalap alakúra. Vágjuk éles késsel vékony hosszú csíkokra a tésztát, amelyet tovább nyújthatunk kb. 20 cm-es hosszúságúra. Gyengéden csavarjuk meg őket és tegyük őket egymástól nagyobb távolságra fektetve a tepsire. Süssük 10-15 percig.

Több hír

Oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatóval.

Bezárás