Receptek

Rizzsel, lencsével és paradicsommal töltött paprika

Rizzsel, lencsével és paradicsommal töltött paprika

Tápláló és finom fogást ajánlunk, amely tele van finom vitaminokkal. Egyszerű megoldás, ha van otthon maradék főtt rizs vagy lencse. Aki szereti, tálalja fokhagyma mártással a gazdagabb ízekért.

Elkészítési idő: 1 óra.

Hozzávalók 1-2 fő részére:

  • 1 nagyobb kaliforniai paprika
  • 8 evőkanál főtt rizs
  • 8 evőkanál főtt vörös vagy barna lencse
  • 1 nagy marék spenótlevél vagy fodros kel
  • ½ fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • tengeri só ízlés szerint
  • frissen őrölt Ízmester feketebors
  • ¼ teáskanál Ízmester oregánó
  • ¼ teáskanál Ízmester kakukkfű
  • ¼ teáskanál Ízmester bazsalikom
  • 1 evőkanál pirított tökmag

 

Elkészítése:

 

A paprikát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A fodros kelt megmossuk, a kemény részeket kivágjuk, és pici falatkákra vágjuk.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Egy forró serpenyőben olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fodros kelt és a fűszereket és 10 percig alacsony lángon főzzük. Hozzáadjuk a rizst és a lencsét, alaposan összekeverjük.

A paprikákat megtöltjük a keverékkel és hőálló edénybe tesszük. 180 fokon 30 percet sütjük.

Tálalásnál megszórjuk pirított tökmaggal.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket alkalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás