Receptek

Pirítós avokádóval és buggyantott tojással

Az avokádó nagyon finom pirítóshoz, mert lágy és kellemes ízű, ugyanakkor egészséges is.

Hozzávalók 1-2 főre:

  • 2 tojás
  • 1 evőkanál almaecet
  • csipet tengeri só
  • 1 avokádó
  • 2 szelet pirítós (pl. bagett)
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • kevés friss metélőhagyma
  • frissen őrölt Ízmester feketebors
  • 1 marék koktélparadicsom

 

Elkészítése:

Egy lábosban forraljunk fel vizet, adjuk hozzá az almaecetet, és kissé vegyük lejjebb a lángot. Kevergessük a vizet, és engedjük bele lassan a nyers tojásokat. Ha a víz már nem forr, óvatosan nyúljunk a tojások alá egy fakanállal, hogy ne tapadjanak le a lábas aljára. Kb. 3 perc főzési idő után egy szűrőkanállal óvatosan emeljük ki a tojásokat, és tegyük félre őket. Picit sózzuk.

A kenyereket pirítsuk meg, locsoljunk rá olívaolajat és frissen őrölt borssal ízesítsük.

Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A paradicsomokat cikkekre vágjuk.

Tegyük az avokádószeleteket és a tojást a pirítósra, szórjunk rá friss metélőhagymát és a paradicsommal együtt tálaljuk.

Több hír

Az oldalunkon kezeljük az adatait és sütiket használunk, hogy a legjobb termékeket ajánlhassuk Önnek. Tudjon meg többet adatkezelési szabályzatunkról. Ismerkedjen meg az adatkezelési tájékoztatónkkal.

Bezárás